Wellness-pravi put ka opuštanju od brzog načina života i nakupljenog stresa, u njemu se nude razni oblici relaksacije, detoksikacije organizma, nege tela, meditacije…

Wellness uključuje samoodgovornost, telesnu aktivnost i kondiciju, zdravu ishranu, veštinu redukcije stresa, duhovnost….

phoca_thumb_l_wellness-spa-029

U sklopu hotela Sole Mio ****, nalazi se najveći wellness centar u gradu koji je na raspolaganju kako gostima hotela, tako i svim zainteresovanim članovima. Centar sadrži 3 bazena: hidromasažni ( 12m x 9m ), plivački bazen sa dve plivačke trake ( 18m x 4m ) i jacuzzi sa slanom vodom ( 8m x 4m ) kao i  kompleks otvoreni bazena u toku letnje sezone sa ponudom : hidromasažni bazen 25m x 11m, dečiji obalski bazen 22m x 9m, jacuzzi 8m x 4m i sa još jednim novim bazenom u toku leta 2019 godine.

Bazeni su projektovani i opremljeni po svetskim standardima. Gostima su na raspolaganju i parno kupatilo, finska sauna, blaga sauna i prijatan ambijent prostorije za relaksaciju i masažu.

U svemu tome možete uživati za samo 1.000,00 dinara.

Pozovite na +38163 1146085  ili +38121 6414117 i rezervišite svoje vreme.

 

Preporučuje se u slučajevima: bronhijalne astme, bronhitisa, problema disajnih puteva, kašlja, promuklosti.

Parno kupatilo pomažu da se prevazidju stresovi svakodnevnog života, da se opustitei prikupite snagu, poboljšate opšte fizičko i menstalno stanje.

Vlažna para stimuliše protok krvi i čisti kožu otvarajući pore, izbacije toksine iz organizma.  Parnno kupatilo idealno je za osobe koje pate od : poremećaja u spavanju, preteranog umora, oslabljene cirkulacije, suve kože, napetih ili oslabljenih mišića.

Parna terapija učiniće vas osveženim i mlađim.

Nekoliko praktičnih saveta za korišćenje saune:

Pre ulaska u saunu skinuti garderobu

Boravak u sauni možete započeti suvom ili mokrom kožom

Voditi računa o ličnoj higijeni, prilikom sedenja koristiti svoj peškir, a pre ulaska u kabinu istuširati se.

Idealna temperatura u sauni je izmedju 75-90 stepeni Celzijusa. Zalivanjem kamena povećava se procenat vlažnosti i jona u vazduhu, što deluje umirujuće i na čovekov nervni sistem.

Preporučuje se boravak od 10-15 minuta, koji se može ponoviti jos 2-3 puta, između dva boravka svoje telo osvežite hladnom vodom, a po konačnom završetku istuširati se toplom vodom, jer bi hladno tuširanje uzrokovalo sužavanje pora na koži usled čega bi doslo do naknadnog znojenja.

Takodje pre ulaska u saunu korisno je uneti što više tečnosti , jer usled znojenja dolazi do gubitka vode u vašem telu.

Šta sve treba znati o sauni:

Preporučuje se samo zdravim osobama, koje nemaju srčane tegobe,

Pre korišćenja konsultujte svog kardiologa

Koristite saunu ukoliko želite održavati fizičku i psihičku kondiciju

Sauna poboljšava otpornost organizma

Stabilizuje krvni pritisak i srce održava snažnim.